fbpx

Fiskeolie er nødvendigt at få tilført via kosten

Fiskeolie og fisk er sundhedsfremmende, det viser et utal af videnskabelige undersøgelser. Begge dele indeholder EPA og DHA – omega-3 fedtsyre, som er livsvigtig og essentielt for at kroppen fungerer optimalt. Kroppen danner ikke selv omega-3 fedtsyre, derfor er det nødvendigt at få den tilført via kosten.

Fødevarestyrelsen anbefaler at indtage 1-2 hovedmåltider med fisk om ugen, samt fiskepålæg flere gange om ugen for at dække kroppens behov for EPA og DHA. ALA er en omega-3 fedtsyre fra planteverdenen, den kan kroppen, i mindre grad, omdanne til EPA og DHA.

Får din krop ikke tilført nok essentiel omega-3 fedtsyre, er det kroppens vitale organer, de livsnødvendige, som først får tilført de essentielle fedtsyre. Man kan godt leve med en tarm som ikke fungerer optimalt og en hud med eksem.

Fiskeolie og fisk indeholder essentielle Omega-3

Omega-3 fedtsyre får du fra fisk, det virker antiinflammatorisk, det vil sige, at det hæmmer betændelsestilstande. Så længe du lever, skabes der hver dag millioner af nye celler i din krop, som fornyer alle dine organer. Hver celle er omgivet af en cellemembran som bl.a. bygges af omega-3 og omega-6 fedtsyre. Omega-6 fedtsyre fremmer inflammation og den får vi hovedsageligt fra kød, begge typer fedtsyre er essentielle.

Ideelt bør der være balance imellem forekomsten af de to fedtsyrer omkring cellemembranen, dvs. ligeligt tilstedeværelse af omega-3 og omega-6. Er dine celler udelukkende omgivet af omega-6 (inflammation), ældes kroppen hurtigere. Derfor har omega-3 fedtsyre stor betydning for din Inner beauty.

Det er videnskabeligt bevist, at omega-3 fedtsyre, er afgørende for kroppens stofskifte. Det regulerer blodtrykket og sænker risikoen for blodpropper, fordi det virker blodfortyndende.

Fordærvet fiskeolie i kapsler

En lav TOTOX-værdi er et kvalitetstegn og betyder at fiskeolien er minimalt oxideret, det vil sige, ikke harsk eller fordærvet. Det er en jungle, som forbruger, at finde en god fiskeolie. I Danmark, må der sælges fiskeolie med en TOTOX-værdi helt op til 26 mEq/kg, til trods for, at FN’s Fødevareprogram oplyser, at en TOTOX-værdi på 10 mEq/kg, er det maksimalt acceptable for olie beregnet til menneskelig indtagelse. Desværre fremgår TOTOX-værdien sjældent af producenternes hjemmesider eller de kapsler som står på hylden i butikkerne.

Fødevarestyrelsen i Danmark har ikke sat regler for den maksimale TOTOX-værdi i fiskeolie. Dvs. at det er op til fiskeolie producenternes samvittighed, at holde sig indenfor brancheforeningens (GOED) anbefalinger som tillader en TOTOX-værdi op til 26 mEq/kg. Man får ikke god kvalitetsfisk eller fiskeolie til lav pris. Så spørg dig selv, hvad er fiskeolie i kapsler lavet af?

EQ oplyser på deres hjemmeside, under: Produktet EQ PURE ARCTIC OIL LEMON / Ingredienser / Lave TOTOX-værdier at deres fiskeolie har en TOTOX-værdi mellem 4 og 6 mEq/kg. EQ fiskeolie er flydende  og udvundet fra frit fanget torsk.

Hvem bør spise fiskeolie?

Voksne og børn over 3 år, som ikke følger Fødevarestyrelsens officielle kostråd: Spis fisk mindst to gange om ugen, som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. Læs mere om alle sunde fedtstoffer her.

Vigtigt når du vælger fiskeolie

  • Fiskeolie må ikke smage grimt eller meget af fisk, køb derfor ikke kapsler.
  • TOTOX-værdi bør være under 10.
  • Olien skal udvindes fra vildtlevende koldvandsfisk, ikke farm fisk.
  • MSC certificeret, dvs. der fiskes med respekt for naturen.
  • Fisken er fanget hvor forureningen af tungmetaller er lav.
  • 100% af fisken udnyttes.
  • Fri for kemiske konserveringsmidler.
  • Tager du blodfortyndende medicin, har hjerte problemer eller er du gravid, bør du tale med din læge, inden du starter med at spise fiskeolie.

1.

Bestilling

EQ Pure Arctic oil opfylder alle vigtige punkter for kvalitet og kan ikke købes i butikker. Vi er selvstændig EQOLOGY Business Partner og via vores konto kan du bestille olien direkte hjem til dig. Mangler du hjælp til oprettelse af din konto kontakt kundeservice på tlf. 89883210 og oplys forhandler nr. 4266162. Ved køb af 6 måneders abonnement, binder man sig til at modtage olien i abonnementets løbetid. Bestil din EQ fiskeolie her.

BestilBestil

2.

Priser

Prisen afhænger af mængden af olier du køber. Køber du et abonnement på levering af 1 flaske olie pr. måned modtager man 2 flasker fiskeolie ved første levering, da man skal tage dobbelt dosis første måned for hurtigt at oprette balancen mellem Omega-3 og Omega-6. Der kan tilkøbes laboratorium test af kroppens inflammationsgrad i klinikken. Se priser her

3.

3 For Free

Bliver du glad for produktet og har du lyst til at anbefale det til andre, tilbydes 1 flaske Pure Arctic Oil gratis pr. måned. Det kræver blot at 3 personer, opretter deres egen profil via din konto og bestiller olien. Tryk på knappen, opret en ny 3FF kunde nederst i højre hjørne, når du er logget ind på din profil.

4.

Porto

Alle priser for porto kan findes på EQ hjemmeside. Portoen kan nedbringes ved at købe flere olier på én gang. Har du spørgsmål til porto kontakt kundeservice på tlf. 89883210

5.

Om EQ fiskeolie

DOSIS
Det dagligt indtag afhænger af vægt. Den første måned indtages dobbelt dosis fiskeolie.

INDHOLD
DHA, EPA, Olivenolie (Omega-9), Citron, D3 vitamin og E Vitamin.

SMAG
EQ olien smager ikke grimt og meget lidt af fisk. Olien har en let smag af citron.

HOLDBARHED
Fiskeolien er konserveret med olivenolie og kan holde sig 60 dage i køleskabet fra olien åbnes.

INDTAGELSE
Olien kan blandes i kolde drikke, f.eks. juice. Har du opvaskemaskine, anbefaler vi at olien vaskes af glas eller spiseske, før du sætter det i maskinen.

6.

Om Eqology AS

Eqology AS er et professionelt Norsk firma der producerer fiskeolie med lav TOTOX-værdi. Olien er udvundet fra store torsk, fanget i det kolde næringsrige arktiske hav, tæt på deres produktionsanlæg Pharma Marine, som ligger på Norges vestkyst. Anlægget er et topmoderne forskningslaboratorium og regnes for en af de mest miljøvenlige omega-3 anlæg. Anlægget fik Chain of Custody-certificering (CoC) i februar 2014.